Protocol de colaborare încheiat între Ministerul Apărării Naționale și Asociația InfoCons

2 august 2023

Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, a semnat miercuri, 2 august, la sediul MApN, un protocol de colaborare între MApN și Asociația InfoCons, reprezentată de Sorin Mierlea, președintele acesteia.

Obiectivul colaborării dintre cele două instituții este reprezentat de inițierea și derularea de programe și campanii de informare a personalului Armatei României în ceea ce privește cunoașterea drepturilor cetățenilor români în calitate de beneficiari de produse și servicii, care sunt mecanismele de protecție, dar și aprofundarea legislației în domeniu.

De asemenea, în facilitățile de pe teritoriul României unde sunt dislocați militari din țările aliate, aceștia vor avea acces la aplicațiile InfoCons de sesizări sau reclamații, disponibile în limbile native.

Ministerul Apărării Naționale va demara, în perioada următoare, împreună cu Asociația InfoCons, o serie de campanii de informare internă prin care militarii vor fi informați cu privire la principiile și mecanismele de funcționare ale pieței libere, alerte în timp real transmise la nivelul Uniunii Europene prin care sunt semnalate pericolele consumării anumitor produse aflate la vânzare și multe alte subiecte de interes.

Prezentul parteneriat nu implică niciun cost financiar din partea instituției militare și respectă principiile parteneriatului social, cooperării și transparenței.

***
Asociația InfoCons – înființată în anul 2003, membru fondator al Federației Asociațiilor de Consumatori din România, organizația protejează drepturile și interesele legitime ale consumatorilor, implementează campanii de informare a publicului asupra drepturilor pe care le are și dezvoltă proiecte în scopul realizării acestor obiective.