Participarea secretarului de stat Bachide la „Bucharest Leaders Summit: Emerging challenges of the future”

01 noiembrie 2022

Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Eduard Bachide, a participat marți, 1 noiembrie, la deschiderea oficială a „Bucharest Leaders Summit: Emerging challenges of the future”, parte a proiectului „Împreună protejăm România”, care s-a desfășurat la Palatul Victoria.

Evenimentul, organizat de Grupul de Presă MediaUno și Institutul Național de Statistică, cu sprijinul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, reunește, în perioada 1-28 noiembrie, invitați din țară și din străinătate pentru abordarea unor teme majore de actualitate care preocupă lumea internațională, în prezența unui conflict armat neprovocat la granițele țării, după doi ani de restricții generate de pandemia COVID-19.

În cadrul deschiderii oficiale, secretarul de stat Eduard Bachide a subliniat importanța realizării unei securități naționale extinse, care necesită anticiparea și analiza provocărilor emergente: „Când aceste provocări se transformă în riscuri, amenințări și vulnerabilități la adresa statului român, se impune gestionarea lor integrată, la nivel național și, respectiv, la nivel european, euro-atlantic și internațional, România asumându-și și îndeplinindu-și cu consecvență responsabilitățile asociate dublei sale apartenențe la UE și la NATO, calității de membru al ONU, al OSCE și altor organizații, tratate și convenții internaționale. Din această perspectivă, a securității naționale extinse, apreciez că problematica inclusă în programul evenimentului reflectă complexitatea provocărilor actuale la adresa păcii și stabilității în Regiunea Extinsă a Mării Negre (în Ucraina și în Caucaz), dar și în alte zone ale lumii, în Orientul Mijlociu, în Africa și în Regiunea Indo-Pacifică,” a afirmat secretarul de stat Bachide în mesajul său transmis în deschiderea evenimentului.

* * *
        Proiectul MediaUno concretizează astfel opt ediții ale Summit-urilor organizate sub egida „Împreună protejăm România”, menite să poziționeze țara noastră drept catalizator pentru dezbaterile problemelor de interes internațional.

„Bucharest Leaders Summit: Emerging challenges of the future” reunește la București peste 400 de reprezentanți ai principalelor organizații internaționale, personalități ale vieții politice din România, Uniunea Europeană și din țările non-UE, reprezentanți ai mediului de afaceri și ai societății civile, analiști și experți.