Întâlnirea cu reprezentanți ai unor structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere

          Joi, 27.06.2019, a avut loc, la sediul Departamentului pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, întâlnirea de lucru între conducerea departamentului și reprezentanți ai unor structuri asociative ale cadrelor militare în rezervă și în retragere.
          Reprezentanții echipelor de conducere ale structurilor participante au fost salutați de Mihai Dan CHIRICĂ, secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, care a evidențiat importanța dialogului bilateral în vederea identificării soluțiilor problemelor cu care se confruntă membrii asociațiilor.
          Pe agenda întrevederii s-au aflat subiecte referitoare la eliminarea inechităților existente la cuantumul pensiei aflate în plată, precum și acordarea biletelor de tratament pentru pensionarii proveniți din sistemul național de apărare, siguranță și ordine publică. Dialogul purtat în acest context a avut în vedere principiile și normele existente.
          În acest sens, s-a convenit constituirea unei comisii comune în vederea analizării eliminărilor inechităților existente, astfel încât concluziile acesteia să fie finalizate până la data de 30.08.2019, precum și inițierea în dezbatere a unui proiect de act normativ care să reglementeze modalitățile acordării biletelor de tratament pentru pensionarii proveniți din sistemul național de apărare, siguranță și ordine publică.
Top