Crosul veteranilor de război VeteRUN, ediţia a IV-a, Bucureşti 2019

Ministerul Apărării Naţionale a organizat duminică, 5 mai, crosul dedicat veteranilor de război VeteRUN, ediţia a IV-a, Bucureşti 2019.
 
Secretarul de stat Mihai Dan Chirică, împreună cu veterani de război și personalități din mai multe domenii, a oferit premii câștigătorilor la diferite categorii, printre care s-au numărat persoanele cu dizabilități și copiii participanți la VeteRUN.
 
Competiția, organizată în parteneriat cu Primăria Sectorului 1 Bucureşti şi cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, este o mişcare populară prin care cetățenii, alături de militari ai Armatei României, își arată respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi în urma participării la cel de-Al Doilea Război Mondial.

La întrecerea sportivă au luat parte copii legitimați la Clubul Sportiv al Armatei „Steaua”, elevi de la Colegiul Național Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, militari care au participat la misiuni în teatrele de operații din Afganistan, Irak și Balcanii de Vest, copii, tineri şi adulți care au dorit să-i onoreze pe veteranii de război. Pentru prima dată în istoria competiției, au participat și persoane cu handicap locomotor care se deplasează în fotolii rulante.
 
Top