Ceremonie aniversară a Batalionului 33
Vânători de Munte „Posada”Secretarul de stat pentru relația cu Parlamentul și calitatea vieții personalului, Mihai Dan Chirică, a participat vineri, 24 mai, la ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înființarea Batalionului 33 Vânători de Munte „Posada” din Curtea de Argeș.

În cadrul festivității, militarilor cu rezultate deosebite din cadrul batalionului li s-au conferit embleme de onoare și de merit.

„Batalionul 33 Vânători de Munte „Posada” împlinește, la 1 iunie, 50 de ani de la înființare. Dumneavoastră, militarii acestei unități ați dovedit, în toată această perioadă, valoare și profesionalism, demonstrând zi de zi că vânătorii de munte au fost și sunt adevărate trupe de elită pentru care piscurile Munților Carpați reprezintă locul unde ei se simt cel mai bine. Atât în nume personal, cât și în al întregii echipe de conducere a Ministerului Apărării Naționale, vă urez La mulți ani!  și țin să vă felicit pentru modul exemplar în care ați acționat și acționați pentru a duce la îndeplinire importantele misiuni încredințate de-a lungul timpului”, a transmis secretarul de stat în cadrul ceremoniei de la Curtea de Argeș.

* * *

Militarii Batalionului 33 Vânători de Munte au participat la misiuni în teatrele de operații din Irak, Afganistan și Balcani, iar în anul 2014, în semn de apreciere a rezultatelor remarcabile, Drapelul de luptă a fost decorat cu „Emblema de Onoare a Statului Major General”, Ordinul „Virtutea Militară” în grad de „Ofițer” cu însemn pentru militari, de război și „Emblema de Onoare a Armatei României” cu însemn de război.

 
Top