Absolvirea promoției 2020 la Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă”


Comunicat nr. 17
31 iulie 2020
 
            Astăzi, 31 iulie, la Academia Forţelor Aeriene „Henri Coandă”, s-a desfășurat ceremonia prilejuită de absolvirea şi acordarea gradului de sublocotenent promoţiei de ofiţeri activi în armele aviaţie naviganţi, aviaţie nenaviganţi, controlor trafic aerian, meteorolog aeronautic, război electronic în aviaţie şi apărare antiaeriană, radiolocaţie şi artilerie şi rachete antiaeriene.
La festivitate au participat secretarul de stat pentru relaţia cu Parlamentul şi calitatea vieţii personalului, Marius Bălu, șeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general-maior Viorel Pană, alături de reprezentanţi ai Ministerului Apărării Naţionale și Ministerului Afacerilor Interne, prefectul judeţului Braşov şi comandanţi ai structurilor militare din garnizoana Brașov.
            Subliniind importanța acestui moment unic și irepetabil al carierei militare, secretarul de stat s-a adresat tuturor celor prezenți:
            „Celebrăm astăzi finalizarea a trei ani de muncă asiduă, în care ați construit împreună, cadre didactice și studenți, un viitor promițător îndeplinirii obiectivelor naționale de securitate. Astăzi ați făcut, dragi absolvenți, un pas important pentru împlinirea visului dumneavoastră și înscrierea pe un traseu profesional desăvârșit. Sunteți gata să faceți față provocărilor profesiei și statutului de militar.
Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” a fost pentru dumneavoastră locul ideal pentru o asemenea devenire. Trebuie să priviți cu respect și prețuire această instituție, garant al unei pregătiri profesionale de excepție, ce reunește cadre universitare deosebite și o infrastructură de învățământ modernă, compatibilă cu cerințele și standardele NATO. Academia este o mare echipă, o mare familie, în cadrul căreia, uniți de aceeași pasiune, v-ați însușit și veți duce mai departe, cu profesionalism și dedicație, valorile acestei instituții de prestigiu a învățământului universitar militar.
Vă felicit pentru tot ce ați făcut și vă urez multă sănătate și bucurii dumneavoastră, familiilor dumneavoastră și tuturor celor care v-au susținut în această perioadă!”
În continuare, Marius Bălu a dat citire mesajului ministrului apărării naționale, care a subliniat importanța unei pregătiri permanente pentru desăvârșirea carierei militare:
            „Dragi absolvenți, bine ați venit în corpul ofițerilor! Astăzi, gradul pe care îl purtați vine ca o încununare a mai multor ani de trudă! Armata are mare nevoie de voi acum, într-o perioadă în care resursa umană este esențială, îndeosebi la baza piramidei cadrelor militare.
            Ați parcurs un drum lung și deloc ușor până aici și vă așteaptă etape în desăvârșirea pregătirii voastre inițiale. Cu cât acumulați mai multe informații și deprinderi în perioada următoare, cu atât mai ușor va fi debutul carierei voastre în unitățile militare.
            Ajunși în unități, veți comanda militari care au experiență în luptă, în teatrele de operații, și veți răspunde de tehnică și echipamente din ce în ce mai performante. Sfatul meu pentru voi este următorul: respectați-vă camarazii, acordați-le respectul pe care îl merită, căutați să învățați de la subordonați și să-i determinați să vă urmeze în orice situație! Fiți parte a schimbării pe care o doriți!
            Nu este un secret faptul că, pentru a avea o carieră militară de succes, trebuie să continuați să vă pregătiți permanent, trebuie să rămâneți deschiși schimbărilor și provocărilor profesionale și personale pe care le veți întâlni la tot pasul. Armata este clădită nu doar pe ierarhii, grade și funcții, ci și pe caracterele oamenilor, pe virtuțile lor, principiile și regulile sistemului și, îndeosebi, pe dragostea de țară.
            Trebuie să fim cu toții de acord că un rol deosebit de important în pregătirea și formarea dumneavoastră l-au avut profesorii și instructorii care v-au fost alături pe tot parcursul pregătirii, cei care au fost, sunt și vor fi întotdeauna prezenți la datorie, cu tact, pedagogie și diplomație.
            Ei sunt cei ce au sădit în voi semințele viitorului, sunt cei care au luat o mică parte din sufletul lor și v-au pus-o în bagajul cu care plecați în viață și în carieră. Și trebuie să le mulțumim pentru efortul lor neobosit și să-l recunoaștem așa cum este: simplu și curat!
            Vă felicit încă pentru gradul primit, doamnelor și domnilor sublocotenenți din promoția „General Ioan Emanoil Florescu”. Împreună cu întreaga conducere a Armatei României, vă vom sprijini parcursul în carieră și vom avea grijă să vă desfășurați activitatea în condiții din ce în ce mai bune!
            Mult succes!”
            Conform desfășurătorului, a urmat acordarea de recompense și înmânarea unor obiecte simbolice șefilor de promoție pe specialități militare. Ceremonia s-a încheiat cu intonarea de către muzica militară a imnului național.
***
 Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” de la Brașov este o prestigioasă instituție a învățământului militar românesc, care asigură, an de an, comandanți și specialiști militari cu înalte competențe profesionale, capabili să lucreze după proceduri specifice, în acord cu cerințele actuale ale evoluției sistemului militar și cu exigențele interoperabilității cu structurile euro-atlantice.
            Prin Ordin al ministrului apărării naţionale, promoţia 2020 a Academiei, formată din 165 de absolvenți, a primit denumirea „General Ioan Emanoil Florescu”.
            Şef al promoţiei 2020 a Academiei Forţelor Aeriene „Henri Coandă” este sublocotenentul Alex-Andrei Voloșen, care a obţinut media generală 9,90.
 
 
 
Top